Nå etterlyser han kapitalister.

UDI vil vekk fra rådyre akuttplasser på hotell som koster rundt 800 kroner per hode per døgn – og over på vanlige mottak. I september gikk UDI-direktør Frode Forfang ut i mediene og sa at det var behov for 7.500 plasser.

– Til nå har vi bare greid å skaffe litt over 3.000 plasser etter denne utlysningen. Nå melder vi behov for nye 30.000 mottaksplasser. Kanskje får vi 7.000, sier Berntsen til Dagsavisen.

Neste år er det totalt behov for så mange som 100.000 plasser, hvis ankomstene fortsetter på samme nivå som de siste ukene, varsler UDI.

– Dette er en bransje i vekst hvor det er god muligheter til å tjene penger. På alle andre felt ville noen slått til. Men ikke på dette feltet. Hva skyldes det, spør Berntsen.

Dagsavisen har forsøkt å få kontakt med flere av Norges høyprofilerte investorer for å spørre om de kan være interessert i å investere i asylfeltet. Både Petter Stordalen og Johan H. Andresen har takket nei til å kommentere. Øystein Stray Spetalen utelukker at han vil investere i asylprosjekter.

– Dette kan jeg ikke noe om. Jeg har ikke noen tro på å være tusenkunstner. De som har kompetanse på dette området, får drive med det, sier han.

Les også:

Boligene som fortsatt rives vekk

Banksjef hyllet som redningsmann

Se DNtv: Telenor-sjefen nekter juks

Sigve Brekke nekter juks
Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke mener han ikke har jukset med sitt CV.
01:26
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.