Tallet kommer fra en undersøkelse Sentio har utført for Nationen, og ordlyden i spørsmålet som ble stilt til 1.000 bønder over 18 år var: «Er samvirkenes rolle som markedsregulator nødvendig for å opprettholde landbruk i hele landet?»

Undersøkelsen kommer på et tidspunkt hvor regjeringen ønsker å gjøre markedsreguleringen mer uavhengig av de bondeeide samvirkene.

– For oss i distriktene, med små leveranser, er ordningen viktig. Mottaksplikten gjør at prisene er forutsigbare, både for oss og for forbrukerne, sier Svein Reiersen, som er en av dem som svarte ja i undersøkelsen.

Selv om det jevnt over er stor oppslutning om samvirkene, er den noe større blant dem som driver større bruk enn blant dem driver i mindre skala.

Nestleder Brita Skallerud i Bondelaget sier undersøkelsen viser at bøndene er opptatt av å ha tilgang til markedet.

Det kommer ikke fram av artikkelen om det ble stilt spørsmål om alternative mekanismer for å regulere markedet for landbruksprodukter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.