To personer sitter fast på grensen mellom Norge og Russland, skrev The Independent Barents Observer, som først omtalte saken.

– De ønsket rett og slett ikke å gå videre, forklarer politimester i Øst-Finnmark politidistrikt, Ellen Kathrine Hætta, til Nettavisen.

Til VG sier politimesteren at det var en familie på fem som skulle returneres.

– De satte seg ned på russisk side av grensen, og det endte med at vi tok dem med tilbake til Norge, opplyser Hætta.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har gitt instruks til Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) om at asylsøkere som kommer til Norge etter å ha hatt opphold i Russland, skal få avslag uten realitetsbehandling. Bakgrunnen er at Norge anser Russland for å være et trygt land.

Familien sitter nå i Politiets utlendingsenhets (PU) varetekt.

– De vil plasseres på lukket innkvartering. Iverksetting forsøkes igjen til Russland eller hjemland så snart som mulig, i henhold til UDIs vedtak, opplyser kommunikasjonsrådgiver Arild Strømmen i PU.

Les også:
- Bare jeg og Gud vet sannheten
Dømt for å ha lekket bankhemmeligheter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Se traileren fra Spielbergs seneste spiondrama
Se trailer: «Bridge of Spies»
Se trailer: «Bridge of Spies»
02:32
Publisert: