Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Næringsminister Monica Mæland vil stille spørsmål om Anita Krohn Traaseth i dagens spørretime. Foto: Hampus Lundgren
Næringsminister Monica Mæland vil stille spørsmål om Anita Krohn Traaseth i dagens spørretime. Foto: Hampus Lundgren les mer

Anita Krohn Traaseth

Vil stille spørsmål om Traaseth i spørretimen

Aps Else-May Botten lurer på om næringsministeren ønsker flere toppsjefer i en tid med nedbemanning i Innovasjon Norge.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Er det i tråd med Monica Mælands ambisjoner at Innovasjon Norge øker antall toppledere i en tid med nedbemanning, spør Else-May Botten, Aps næringspolitiske talskvinne.

DN skrev tirsdag om administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge som mener interne krefter driver en svertekampanje mot henne og andre «nye nøkkelpersoner» i organisasjonen.

Anita Krohn Traaseth.
 

Botten vil forsøke å få svar på dette spørsmålet fra Mæland i onsdagens spørretime på Stortinget.

– Vi må følge med på statlige selskaper på en skikkelig måte. Arbeiderpartiet synes det er merkelig at regjeringen kutter i midler til Innovasjon Norge, og deretter godtar at selskapet ansetter flere sjefer samtidig som de nedbemanner. Hva slags prioriteringer er det, og hva ligger bak strategien, undrer Botten.

Viser til selskapet

– Jeg er positiv til at Innovasjon Norge gjør omorganiseringer for å bli enda bedre. Samtidig må selskapet driftes effektivt. Her inngår det også en vurdering av hvor mange ledere selskapet skal ha. Ledergruppen i Innovasjon Norge ble utvidet i februar. Selskapet jobber imidlertid med å redusere antall ledere i løpet av 2016, skriver næringsminister Monica Mæland (H) i en epost.

På spørsmål om dette betyr at Mæland mener Innovasjon Norge har for mange ledere, svarer departements kommunikasjonsrådgiver Martine Røiseland følgende:

– Nærings- og fiskeridepartementet gjør ikke en vurdering av hvor mange ledere Innovasjon Norge bør ha. Det er styret i Innovasjon Norge som har ansvaret for å forvalte selskapet. Vi legger til grunn at styret og administrerende direktør organiserer selskapet på en hensiktsmessig måte.

Næringsminister Monica Mæland vil bli spurt om Innovasjon Norge i den ordinære spørretimen på Stortinget onsdag. Foto: Ole Gunnar Onsøien, NTB Scanpix
 

I blogginnlegget «Ær’e her’e er party» som ble postet lørdag, skriver Traaseth at hun har varslet styret om en «ukultur i selskapet».

Hun viser til en rekke negative medieoppslag om Innovasjon Norge og det hun kaller drittpakker. Blant medieoppslagene hun viser til, er blant annet en sak i Dagsavisen om en kraftig økning i antall ansatte med høy lønn i det statseide selskapet.

En annen av sakene som er nevnt i bloggen, er en sak om at seks ansatte har stevnet Innovasjon Norge for usaklig oppsigelse.

Mæland henviser til styret og selskapet i DNs oppslag tirsdag om en påstått svertekampanje mot Traaseth.

 

Les også:

Misfornøyde svin

Vil kutte utslipp fra skip  

Politikk og samfunn Innovasjon Norge Arbeidsliv Anita Krohn Traaseth
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.