I sommer fikk Lars Stinessen, som var hovedverneombud i Norwegian Air Norway, sparken. Han saksøkte selskapet for usaklig og ugyldig oppsigelse og krevde erstatning.

Stevner Norwegian - mener flykaptein ble usaklig oppsagt

Saken kom opp for Asker og Bærum tingrett mandag denne uken og det var satt av fire dager til behandlingen. Etter to dager i retten valgte imidlertid partene å inngå forlik.  Stinessen får ikke tilbake jobben i selskapet.

Advokat Christen Horn Johannessen, som representerte Stinessen i retten, bekrefter at saken er forlikt.

- Partene har inngått et forlik som innebærer at arbeidsforholdet opphører. Begge parter oppfatter sine interesser som ivaretatt. Det er enighet mellom partene om at innholdet i forliket ikke skal opplyses. Partene har med dette lagt saken bak seg og ser fremover, leser advokaten opp fra teksten hans klient og Norwegian har blitt enige om.

Han kan derfor ikke forteller noe om hva forliket innebærer utover den avtalte teksten.

Da det i sommer ble kjent at Stinessen hadde fått sparken fortalte Horn Johannessen til Dagbladet at hans klient hadde bliltt oppsagt som følge av «uakseptabel opptreden som ansatt kaptein og i rollen som hovedverneombud».

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen sa da at oppsigelsen ikke skyldtes Stinessens meninger eller funksjon under streiken, men «opptreden gjennom lengre tid som går utover det selskapet kan akseptere».

Fortsatt vondt blod

Avtalen mellom Norwegian og det tidligere hovedverneombudet tyder ikke på at pilotene og ledelsen i Norwegian på noen måte er forlikt.

I en intern epost fra Norwegian Pilot Union (NPU) til medlemmene skriver fagforeningsleder Halvor Vatnar at han forstår hvorfor flyselskapet valgte å forlike saken.

- Det kom frem flere sterke vitneprov i retten som etter min mening er svært skadelig for tilliten til ledelsen i selskapet og skapte grunnlaget for et forlik. En fortsettelse av det vi hørte på tirsdag ville vært så ødeleggende for Norwegian på kort- og lang sikt at selskapet ikke hadde noe annet valg enn å komme frem til et forlik, skriver Vatnar.

Han mener det som er kommet frem i retten må få følger for ledelsen i selskapet.

- De kritikkverdige sakene som kom opp under rettssaken på mandag og tirsdag gjør at NPU har behov for å se konkrete endringer fra selskapets side, sier Vatnar.

- Vi ingen kommentar til det Vatnar sier. Vi er blitt enige om om at denne saken ikke skal kommenteres og nå ser vi fremover, er den knappe kommentareren fra Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nilsen.

 

Les også: Fredriksens eiendomsselskap i spill
Norwegian fortsetter passasjerveksten
Blackstone er Paretos hemmelige kjøper (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Se Volvos nye flaggskip
Her er Volvo S90
Volvo skal etablere seg i premiumsegmentet med den nye store sedanen sin.
01:31
Publisert: