USA ba den 3. desember Norge om å øke den militære innsatsen mot IS, skriver Aftenposten.

- Jeg kan bekrefte at vi, på lik linje med en rekke av våre allierte, har mottatt en forespørsel fra USA om å stille med ytterligere militære bidrag til kampen mot ISIL i tillegg til det militære bidraget vi yter i dag. Dette krever en grundig vurdering. Forespørselen behandles nå i Forsvarsdepartementet på vanlig måte, svarer Eskil G. Sivertsen, talsmann for Forsvarsdepartementet til Aftenposten.

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland, som sitter i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, sier til NTB at han forventer at Stortinget får saken på sitt bord.

– Jeg regner med at Stortinget blir konsultert i et så viktig spørsmål, sier Helleland, som mandag kveld ikke hadde rukket å sette seg ordentlig inn i saken.

Til nå har Norge holdt seg til å bidra i Irak, som ett av over 60 land som bidrar i den amerikanskledede koalisjonen mot IS. Der har norske styrker blant annet trent kurdiske Peshmerga-soldater i Nord-Irak og den irakiske hæren i Bagdad-området.

 

Les også: Tilbake hos NRK etter «sjikane»-episode

Prishopp på juleshopping

Sjeføkonom advarer om asylkostnad: - Debatten må tas

 

Se også:

Deler ut gratis is i kampen mot issmelting:

Deler ut gratis is i kampen mot issmelting
Klimaisen skapte en av de lengste køene under klimamøtet i Paris, er en del av iskremprodusenten Ben & Jerry's klimakampanje.
02:11
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.