Oslo tingrett mener tjenestens mobilapplikasjon, som tilbyr persontransport mot vederlag, ikke er rettet mot publikum på offentlig sted, melder Aftenposten.

Mannen ble stoppet i oktober, fikk 9.600 kroner i bot, men godtok ikke forelegget, og dermed ble det rettssak. Dommen falt denne uken og mannen ble frifunnet, og slipper derfor både å betale det forenklede forelegget og sakskostnader på 5.000 kroner.

Det omstridte punktet i saken er Yrkestransportlovens paragraf 4:

«Den som mot vederlag vil drive nasjonal eller internasjonal persontransport med motorvogn, må ha løyve. Det same gjeld den som utfører persontransport mot vederlag på liknande måte som drosje når tilbud om transport vert retta til ålmenta på offentlig plass.»

Sjåføren vedgikk at han kjørte passasjerer i sin privatbil mot vederlag uten løyve, men mente han ved å gjøre dette som Uber-sjåfør ikke brøt den aktuelle paragrafen.

Oslo tingrett mener ifølge dommen at det å ta kjøreoppdrag via Uber-appen ikke er det samme som å tilby «transport til allmennheten på offentlig sted». Retten skriver også i dommen at tjenesten UberPop ikke nødvendigvis er lovlig selv om sjåføren ble frifunnet.

Kristin Male i Norges Taxiforbund reagerer kraftig på dommen.

– Den er uforståelig og meningsløs. Vi mener det er åpenbart at tjenesten tilbys på offentlig sted og til allmennheten. Hvis den skulle bli stående, er i realiteten hele Yrkestransportloven satt ut av spill, sier hun.

 

Les også: Dette boligmarkedet snudde i år: - Det har gått superbra

- Tatt rett ut av en skrekkfilm

Åtte passasjerer på Siem Pilot tiltalt for menneskehandel

 

Se også:

Britene gleder seg over billige, norske juletrær:

Britene gleder seg over billige norske juletrær
Akkurat nå er ett britisk pund verdt rundt 13 norske kroner. Det begeistrer briter, som har Norge som en av hovedlevrandørene av juletrær.
01:13
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.