For å få ned antallet asylsøkere innfører Sverige fra nyttår identitetssjekk på tog og ferger fra utlandet.

På en pressekonferanse ble det klart at kontrollene vil bli innført 4. januar og ikke 21. desember som tidligere varslet.

Han opplyser at kontrollen skal skje på den danske siden, og det vil innebære praktiske problemer for de reisende.

– Den kommende våren kan ikke bli som denne høsten. Vi må få ned antallet asylsøkere. Identitetskontroll er en måte å oppnå dette på, sier migrasjonsminister Morgan Johansson (S).

Den svenske regjeringen har behandlet saken om identitetssjekk i ekspressfart. De har bestemt å ikke gå videre med lovforslaget om å stenge Öresundsbroen mellom Danmark og Sverige ved krisesituasjoner.

– Vi må gi transportselskapene mer tid, vi må dessuten rekke å få på plass forskrifter som trengs for den praktiske gjennomføringen, sier Johansson om hvorfor regjeringen utsetter å innføre ID-sjekk til først etter nyttår.

Før året er omme venter Sverige å ha tatt imot 170.000 asylsøkere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Magnus Carlsen fronter ny Porsche 911

- Har allerede god respons på boliger som skal leies ut fra mars 2016

Krever ny Telenor-styreleder innen uken er omme

Se DNTV: Slik lykkes du som gründer

Hvordan lykkes som gründer?
Her er gasellenes beste tips.
01:10
Publisert: