36 prosent svarer «noen flere» og 11 prosent «langt flere» i en undersøkelse gjort av NorgesBarometeret for Nationen. 42 prosent svarer at kommunen ikke har kapasitet, mens 11 svarer «vet ikke».

Mandag offentliggjorde Nationen tall fra undersøkelsen som viser at en klar majoritet av lokalpolitikerne i både Ap, SV, Sp, MDG, Venstre og KrF mener kommunen deres har mer kapasitet. Høyre er delt på midten, mens i Frp svarer hele 91 prosent nei til at hjemkommunen kan ta imot flere.

Parlamentarisk leder Harald Nesvik (Frp) mener likevel Frp-politikerne er i takt med befolkningen.

– Hvis det blir foretatt en folkeavstemning i dette spørsmålet, tror jeg svært mange vil si stopp for en periode. Antallet nå er så høyt at vi ikke kan integrere asylsøkerne på en skikkelig måte. Situasjonen vi har, er ikke bærekraftig. Man skal være døv og stum for å ikke legge merke til at det har vært et stemningsskifte i flyktningdebatten. Mange er redde og skeptiske til det som skjer, sier Nesvik til Nationen. (©NTB)

Les også:

Lager minihotell med Airbnb

- Nesten positivt at oljeprisen er lav nå

Se DNtv: Slik blir du klar for vinterløping

Slik blir du klar for vinterløping
- Ingen grunn til å droppe utetreningen når vinteren kommer.
01:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.