Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Regjeringen

Regjeringen oppnevner nytt Brochmann-utvalg

Regjeringen har oppnevnt et utvalg som skal utrede langsiktige konsekvenser av høy innvandring.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Utvalget ledes av sosiologiprofessor Grete Brochmann.

Brochmann, ledet også Velferds- og migrasjonsutvalget, som i 2011 la fram en rapport om konsekvensene økt migrasjon og internasjonal mobilitet har for den norske velferdsmodellen.

Brochmann har blant andre fått med seg profilerte navn som forskningsdirektør Asle Toje ved Det Norske Nobelinstitutt og generalsekretær Sylo Taraku i LIM-nettverket (Likestilling, integrering, mangfold) som medlemmer i utvalget.

Rask integrering

Utvalget skal ved siden av å se på konsekvensene av høy innvandring også utrede tiltak som kan bidra til rask integrering og yrkesdeltakelse blant innvandrere og flyktninger.

– Asyltilstrømningen til Norge kan få store konsekvenser på flere samfunnsområder, som velferdsmodellen vår, statsbudsjettet og kommunenes økonomi. Vi er nødt til å analysere konsekvensene for å gjøre de riktige grepene for å sikre den norske velferdsmodellen. Arbeidet utvalget skal gjøre blir derfor svært viktig og jeg ser derfor fram til resultatene av utvalgets arbeid, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Innstilling i 2017

Konsekvensene er blant annet avhengig av omfanget og sammensetningen av innvandringen, utviklingstrekk i norsk økonomi og i arbeidsmarkedet, framtidige kompetansebehov, innretning av velferdsordninger og av forhold knyttet til økt ulikhet, fellesskapsfølelse og tillit, heter det i pressemeldingen fra Justisdepartementet.

Utvalget har frist til 1. februar 2017 med å legge fram sin innstilling.

 

Les også: - Nå er det en skikkelig todelt økonomi

Vil bruke en kvart milliard på it-selskap

Jo Lunder slutter i Fredriksen-gruppen

 

Se også:

Hvordan lykkes som gründer?

 

Politikk og samfunn Regjeringen
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.