Enova gir 10,5 millioner kroner i investeringsstøtte til prosjektet, som skal munne ut i 77 ladestasjoner på 44 steder. Kravet er at det skal være minst to lademuligheter for hver femte mil langs de aktuelle strekningene.

– Med denne tildelingen går ladeinfrastrukturen i Norge over i en ny fase. Vi ser fram til å gi elbilister en mye større frihet og en kur for rekkeviddeangst, når vi nå bygger ut ladestasjoner mellom de største byene i landet, sier leder Jan Haugen Ihle, som leder Fortum Charge & Drive.

Strekningene som nå skal få bedre lademuligheter er E18 mellom Oslo og Kristiansand, E39 mellom Kristiansand og Stavanger, E16 mellom Sandvika og Bergen, riksvei 7 mellom Hønefoss og Gol, riksvei 52 mellom Gol og Borlaug, E6 mellom Oslo og Trondheim og riksvei 3 mellom Kolomoen og Ulsberg.

– Å elektrifisere transportsektoren er et viktig grep på veien mot lavutslippssamfunnet. Disse nye hurtigladerne vil sørge for et sammenhengende ladetilbud langs noen av de mest trafikkerte veiene i Sør-Norge, sier markedsdirektør Audhild Kvam i Enova.

De nye laderne skal være på plass innen 1. november neste år. Det kommer en ny utlysningsrunde like over nyttår.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.