Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Smiths venners konferansesenter i Melsomvik på Brunstad får nesten en halv million kroner i døgnet fra UDI – uten en eneste asylsøker. Foto: Cornelius Poppe / NTB SCANPIX
Smiths venners konferansesenter i Melsomvik på Brunstad får nesten en halv million kroner i døgnet fra UDI – uten en eneste asylsøker. Foto: Cornelius Poppe / NTB SCANPIX les mer

Asylsøkere

UDI betaler 5 millioner døgnet for tomme mottak

UDI betaler 5,2 millioner kroner i døgnet for tomme mottaksplasser. Nær halvparten av plassene er ubebodd. Senteret på Brunstad får nesten en halv million i døgnet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Samtidig som vi opprettet plasser og akkurat hadde inngått kontrakter, så begynte trenden å snu litt, så det var ikke så stort behov som det hadde vært, sier direktør for region- og mottaksavdelingen i UDI, Christine Wilberg, til TV 2.

For de 7.776 plassene som står tomme, betaler UDI 5,2 millioner kroner i døgnet. Bare 53 prosent av UDIs akutte mottaksplasser var i bruk per 31. desember.

Ifølge Wilberg betaler UDI summen fordi de har kontraktsbindinger. UDI betaler for antall plasser og ikke antall beboere.

– Det er 5.000 plasser i januar og så fortsetter det utover, forklarer hun.

UDI har blant annet inngått kontrakt med Oslofjord Convention Center på Brunstad i Stokke.

– Vi hadde fullt hus her med over 1.000 asylsøkere. Men nå er det stille her. Siste asylsøker flyttet ut 18. desember, sier prosjektleder i Oslofjord Convention Center, Nils Vedvik.

Døgnpris på senteret er avtalt til 426 kroner per person. Dermed mottar Oslofjord Convention Center 426.000 kroner i døgnet fra UDI selv om sengene står tomme.

Les også:

Statoil kjøper storpost i Lundin

- Det er veldig mye reaksjon på veldig lite nyheter

VG kvitter seg med firmabiler  

Se DNtv: Dette må du tenke på under oppvarmingen

 

Politikk og samfunn UDI (Utlendingsdirektoratet) Asylsøkere
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.