Med lave oljepriser og ekstra utgifter på grunn av flyktningkrisen blir arbeidet med 2017-budsjettet krevende for finansminister Siv Jensen, skriver Dagbladet.

– Det betyr at vi ikke kan prioritere mye vi ellers ville satset på. Derfor må vi satse på det som skaper vekst: skatt, utdanning, forskning og infrastruktur. Vi må få på plass en skattereform som stimulerer til investeringer, sier Jensen.

Hun mener også at offentlig sektor må bli mer effektiv.

– Vi kan ikke fortsette å bevilge penger til alt. Hvis vi klarer å begrense pengebruken i offentlig sektor, blir det mer velferd, sier Jensen, og legger til at kommunereform og billigere kommunesektor er del av effektiviseringen landet skal gjennom.

Ingen krise

Hun minner om at oljeprisen var på et like lavt nivå i 2004, men at det er behov for omstilling.

Det er likevel ingen krise, hevder hun.

– Mange lager skrekkscenarioer nå. Men vi har jo oljefondet som legger på seg jevnt og trutt, tross lavere oljepris, sier hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  UDI betaler 5 millioner døgnet for tomme mottak


– Vi risikerer å få en permanent underklasse i Norge

Siv Jensen inviterer ungdommen til Uber-prat