Direktoratet har sendt varsel om tvangsmulkt til selskapene Elruter, Eurovironment og RENAS – og mener de har spart penger på ikke å gjennomføre sine forpliktelser. Hvis ikke etterslepet minker i 2016, venter det bøter.

En konsekvens av den manglende innsamlingen er at virksomhetene kan ha spart betydelige kostnader på bekostning av de to andre returselskapene, Elsirk og ERP Norway, som har hatt høyere kostnader, ifølge Miljødirektoratet.

Direktoratet opplyser at det er kjent med at returselskapene har jobbet lenge med å etablere en form for samarbeid innenfor de rammene konkurranselovgivningen setter, men at forhandlingene har strandet.

– Et samarbeid mellom returselskapene vil kunne gi den mest effektive løsningen, både for bransjen og samfunnet som helhet, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet.

De tre selskapene har fått frist til 15. februar med å kommentere varselet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Sier ja til søppeleksport til Sverige

 
Millioner av tonn mat går rett i søpla i EU