Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Generalispektøren for Hæren, generalmajor Odin Johannessen holder foredrag over emnet
Generalispektøren for Hæren, generalmajor Odin Johannessen holder foredrag over emnet "Hæren - mot en usikker fremtid på Oslo Militære Samfund mandag kveld.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix les mer

Forsvaret

Hærsjefen: Vi må være beredt til å kjempe

Uroen har rykket nærmere, fastslår Norges nye hærsjef Odin Johannessen. Han mener landene i Europa ikke lenger kan regne med å leve i fred og trygghet – uten å forsvare seg selv.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg tror vi må være beredt til å kjempe, både med ord, handlinger – og om nødvendig våpen – for å bevare det landet og de verdiene vi har felles, sa Johannessen i en tale i Oslo Militære Samfund mandag.

Han tok over som Hærens generalinspektør i oktober i fjor og kom fra stillingen som sjef for operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben i Oslo.

– Ukraina-krisen og terroren i Paris viser at Europa ikke lenger kan regne med å leve i fred og trygghet, uten å måtte forsvare sine interesser og verdier, sa Johannessen, som brukte mye av talen på å betone viktigheten av godt trente og tilstrekkelig utrustede soldater.

– Du kan ikke vinne kriger uten å ha mennesker på bakken, sa han.

I talen uttrykte han bekymring for at de økonomiske bevilgningene ikke står i stil med vedtatte planer.

– Jeg kan si nå at det er umulig for meg å nå de målene som ligger i inneværende langtidsplan. For oss på innsiden av det militære systemet har det har vært klart i flere år allerede, sa Johannessen.

Les også:
Stavanger vil ha folkeavstemning om storkommune

Pensjonert gymlærer banket ekspertene  

Biologer krever egne områder for rovdyr

Se DNtv: Slik ser det ut når norske Youtube-stjerner besøker et kjøpesenter i Bergen

Politikk og samfunn Forsvaret
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.