Venstres stortingsgruppe sa onsdag nei til innvandringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) pakke på 40 forslag til innstramminger i asylpolitikken.

– De forslagene som regjeringen har hatt ute på høring, er blitt slaktet av regjeringens egne etater og bryter med våre folkerettslige forpliktelser. Da er det klart at vi ikke kan være med på det, sier Hareide.

– Vi kan ikke gå inn for noen forslag som bryter med våre internasjonale forpliktelser. Vi vet at noen av forslagene gjør nettopp det, forklarte han til journalister onsdag ettermiddag.

Han legger til at regjeringen må gjøre «betydelige endringer» i forslagene dersom den skal få flertall for pakken i Stortinget.

KrF-lederen åpner nå for nye samtaler mellom partene som var med i asylforliket på Stortinget.

– Enten må Sylvi Listhaug legge fram nye forslag for Stortinget, eller så må hun invitere de hun har et forlik med, til møter og diskusjoner om hva vi kan bli enige om, sier Hareide.

Høringsfristen for forslagene fra Listhaug gikk ut tirsdag. (©NTB)

Følg markedene i DN Investor

Les også:
Asia i dag: - Fanget i en dødsspiral  
Torkjel (26) kan bli den yngste nordmannen som bestiger det høyeste fjellet på hvert kontinent. Dét skal gi karrieren hans en kickstart
Swedbank-sjefen sparket

DNtv:

Vil bli verdens beste hundekjører
16 hunder, 50 minusgrader og en ensom vei mot toppen. Amund Kokkvoll ofrer både venner og skolegang for å nå målet om å bli verdens beste hundekjører.
02:57
Publisert:

Vil forene verdens Mac- og pc-brukere
I DNs pitchekonkurranse denne uken møter du Arne Peder Blix fra Friend Software Labs.
01:01
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.