Ifølge VG har Lund og Kristiansen jobbet på spreng for å få støtte til å utrede en enkel og overbyggende pensjonsordning som skal gjelde både for offentlig og privat sektor. Målet har vært en ordning som er så enkel at folk faktisk forstår pensjonen sin.

Men planene har ifølge avisen møtt tydelig motstand både i LO-forbund og i NHO-foreninger, blant annet fordi ledelsen jobbet uten et tydelig mandat fra organisasjonene. I tillegg har LO-leder Gerd Kristiansens utspill om at hun ønsker å løfte pensjonsspørsmålene ut av årets oppgjør blitt møtt med irritasjon internt.

Torsdag omtalte Klassekampen samtalene mellom toppledelsen i de to organisasjonene, noe som skal ha utløst ytterligere uro.

Etter et møte mellom Kristiansen og Lund i NHO-bygget i Oslo torsdag ettermiddag, ble de enige om å sende ut en melding om at arbeidet ikke lyktes, ifølge VG.


Les også: Hopp i oljeprisene fredag

Asia i dag: Det er offisielt – krakk på verdens børser

– Rattsø leverer propaganda, mener Sp-lederen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.