Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) har et nytt inntektssystem ute på høring. Dersom regjeringen får det som den vil, blir det tyngre for småkommuner som velger å stå alene selv om det skulle finnes gode kandidater for sammenslåing, skriver Klassekampen.

Ifølge kommuneorganisasjonen KS kan kommuner med færre enn 3.000 innbyggere tape nesten 1.500 kroner per innbygger. Vinnerne blir kommuner med over 20.000 innbyggere.

Dersom de blå må vike for de røde og grønne i valget om halvannet år, varsler Vedum at den nye modellen vil bli kortlivet.

– Nå prøver Sanner å bruke den kraften han har som statsråd til å gjøre flest mulig endringer. Men vi, Ap og SV har vært veldig tydelige på at vi ikke vil støtte dette. Til og med KrF og Venstre har vært skeptiske, sier Sp-lederen. SV bekrefter overfor avisen at partiet mer enn gjerne er med på å stoppe omleggingen av inntektssystemet.

Arbeiderpartiets kommunalpolitiske talsperson, Helga Pedersen, kan ikke garantere en reversering, men sier partiet er opptatt av å «styrke kommuneøkonomien og sikre omfordeling og likeverdige tjenester i hele landet».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også:  Kommunereformen kan løse opp Sogn og Fjordane

Stavanger vil ha folkeavstemning om storkommune

Følg markedsutviklingen på DN Investor.