Dosent Runar Bakken ved fakultetet for helse- og sosialvitenskap i Høgskolen i Sørøst-Norge sier til NRK at selv om guttene vet de er i mindretall når de begynner på studiet, så er kvinnedominansen mye større enn de mannlige studentene forventer.

– Det er et større eller mindre sjokk å erfare dette i praksis, hvor dominerende det kvinnelige er. Da tenker jeg på at lærerne er kvinner, de fleste veiledere ute i praksis er kvinner, og de er ikke vant med å lære opp menn. Hele pensumlitteraturen er gjennomsyret av at det er kvinner som skal utføre faget, sier han.

- Alvorlig

Han sier de eneste eksemplene med menn i pensumlitteraturen er beskrivelser av situasjoner der det kan være problematisk med en mannlig pleier, for eksempel ved intimvask av kvinnelige pasienter.

Frafallet bekymrer leder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund.

– Det er alvorlig, det er ikke bra. Vi er jo veldig opptatt av sykepleierfaget skal være for begge kjønn. Vi står foran store utfordringer i helsesektoren, og skal vi klare å rekruttere nok personale så er det helt avgjørende at vi klarer å redusere frafallet, sier By.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Slår alarm om represalier og «hard HR» magasinetPlus (DN+)


Lytt til grasrota, ikke foretaksideologene dnPlus (DN+)

Følg markedsutviklingen på DN Investor.