Den pensjonerte FrP-politikeren fikk ikke medhold i at bestemmelsen om regulering av stortingspensjoner er i strid med forbudet mot å gi lover tilbakevirkende kraft.

Stridens utgangspunkt er at Stortinget endret pensjonsordningene for tidligere stortingsrepresentanter i 2011, ett år etter at Hagen ble stortingspensjonist.

Kort fortalt var Hagen i den gamle ordningen sikret 66 prosent av lønna til en sittende stortingsrepresentant, mens den nye pensjonsordningen følger den generelle lønnsutviklingen minus 0,75 prosent. Hagen hevder at pensjonsendringene er i strid med Grunnlovens paragraf 97 om tilbakevirkende kraft.

«Høyesterett la i sin vurdering blant annet vekt på at endringen ikke innebærer et særlig omfattende inngrep, og at stortingsrepresentantene ikke kan ha hatt en berettiget forventning om at reguleringsmekanismen skulle bestå uendret. De samfunnsmessige hensyn bak pensjonsreformen, som økonomisk bærekraft, likebehandling og en rettferdig fordeling mellom generasjonene, måtte etter Høyesteretts syn veie tungt.», heter det i dommen som ble offentliggjort fredag.

Holde deg oppdatert hver morgen med nyhetsbrevet DN Ekspress. Alle kan registrere seg her.

Les også på DN.no:

Slik får du de billigste flybillettene  

Online-inntektene i VG raste

Oljeserviceselskap varsler kostnadskutt  

Slik skjulte Vimpelcom korrupsjonen

- Skuffende og svært alvorlig  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN TV: Obama: - Trump blir ikke president
Obama: - Trump blir ikke president
Donald Trump leder blant de republikanske presidentkandidatene, men Barack Obama tror ikke på at han blir USAs neste president.
01:20
Publisert: