Politisjefer i Slovenia, Østerrike, Makedonia, Serbia og Kroatia er enige om å begrense migrantstrømmen til rundt 580 personer per dag, ifølge slovensk politi.

Politisjefene har forpliktet seg til å begrense antall daglige reiser gjennom «land på Vest-Balkan til et antall som vil gjøre det mulig å gjennomføre en kontroll av enhver migrant i henhold til Schengen-regelverket», sier politiet i en uttalelse til Reuters fredag.

Serbias innenriksminister Nebojsa Stefanovic sier at landet har blitt formelt informert om at Kroatia og Slovenia ikke vil ta inn mer enn 500 migranter per dag. Det er langt færre enn de som daglig prøver å komme inn i EU.

Endringen kan føre til ytterligere press i Hellas og andre steder langs Balkan-ruten som migrantene har tatt. Tusenvis er allerede fast i Hellas, som mottar rundt 2.000 migranter daglig fra Tyrkia.

Stefanovic sier det for tiden er rundt 2.000 personer i Serbia som venter på å dra videre. Et gjennomsnitt på 10.000 personer tok seg inn i EU hver dag da tilstrømningen var på sitt høyeste i fjor. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Subsea 7 får milliardkontrakt

- Kunngjøringen fra Venezuela viser bare hvor stort finansielt press de lever under

- Dette er helt spinnvilt altså

Se DNTV: Hadde aldri tid til å trene

Hadde aldri tid til å trene
01:30
Publisert: