Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Avinor

Kraftig vekst i flytrafikken

Nordmenn flyr stadig oftere. 3,7 millioner passasjerer reise over Avisnors lufthavner i februar.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Flytrafikken ved Avinors flyplasser økte med 6 prosent fra februar i fjor til samme måned i år. Totalt reiste 3.709.601 passasjerer over Avinors lufthavner i februar sammenlignet med samme måned i 2015.

Hittil i år er økningen i flytrafikken på 3,8 prosent sammenlignet med fjoråret, og passasjertallene stiger for både Bergen lufthavn Flesland og Trondheim lufthavn Værnes. Ved Oslo Lufthavn var trafikkøkningen på innenriksflygninger 8,8 prosent, mens utenlandsreiser økte 8 prosent.

Skuddårsdagen påvirker

– Økningen skyldes i hovedsak vekst i rutene mellom Oslo Lufthavn og Nord-Norge, og mellom Oslo Lufthavn og Tyskland, Danmark og Sveits. Tallene har også fått et ekstra oppsving som følge av den ekstra dagen i februar, sier trafikkutviklingsdirektør Jasper Spruit i Avinor.

Ingen av landets mange private lufthavner er omfattet av statistikken, deriblant Moss lufthavn Rygge og Sandefjord lufthavn Torp. (©NTB)

Politikk og samfunn Flybransjen Avinor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.