Møtet kom i stand etter at sjømatforeningen har kritisert forskningen på HI, og blant annet sendt bekymringsmelding til departementet om en forskningsrapport.

Sandberg svarte med å foreslå å opprette et rådgivende organ som skal støtte HI, i tillegg til at organet skal gjennomgå den aktuelle rapporten.

Statsråden påpeker overfor avisa at HI er og skal være et næringsvennlig institutt, som skal dele ambisjonene som regjeringen har for vekst i oppdrettsnæringen.

– HI skal legge til grunn at det er forsvarlig, og da må de lage modeller som gjør det forsvarlig å nå de målene, sier han.

Rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen kommer med et klart svar til statsrådens krav: – Det er ikke Havforskningsinstituttets oppgave å heie på noe som helst. De skal være objektive, slik at politikerne har det best mulige vitenskapelige grunnlaget for sine beslutninger.

Han påpeker at oppdrett er en viktig del av norsk økonomi, og det er politisk vedtatt at en skal øke den virksomheten.

– Det må skje innenfor en bærekraftig utvikling, og det er opp til HI å analysere hva som er en bærekraftig forvaltning innenfor oppdrettet, sier universitetsrektoren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Frykt for egen forskning? dnPlus (DN+)


Sandberg med hummer-app mot spøkelsesfiske

Hold deg oppdatert på DN Investor