– Det typiske synes å være at det er større fartøy som fisker, mens fangsten blir ført på små. Det betyr at noen fiskere stjeler fiskemuligheter fra sine yrkesbrødre og det bør bekymre fiskerne vel så mye som oss, sier fiskeridirektør Liv Holmefjord.

Ifølge direktoratet har også Norges Fiskarlag mottatt meldinger om feilregistrering. Etter tips har også region Nordland avdekket ett tilfelle der fangsten er seddelført på et annet fartøy enn fartøyet som faktisk fisket fisken.

Konsekvensen av feilregistrering er at kvotene tilknyttet enkelte fartøygrupper blir fisket opp tidligere enn forventet. Fiskere med kvoter i disse gruppene risikerer dermed å få redusert sine fiskemuligheter.

Flere mottak opplyser til NRK at feilregistrering av fangst er mulig, men at de ikke kjenner seg igjen i mistanker om juks. (©NTB)

Les også:

- Når middelaldrende, godt overvektige mannfolk setter seg på en sykkel som ikke skal veie noe, blir det litt komisk

Sveitsisk smell for Oljefondet

 

Se på DNtv:

Her er Model 3 - Teslas nye billigbil
Planen til selskapet er at el-bilen skal være så billig at den blir tilgjengelig for folk flest. Prisen i USA vil bli 35 000 dollar, men det er ennå ikke klart hvor mye den vil koste i Norge.
00:56
Publisert:

 

Hør DNs podkast: http://www.dn.no/nyheter/finans/2016/03/18/1122/Podcast/dnpodcast-finansredaksjonen)

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.