– Jeg mener at vi nå har kommet dit hvor nok er nok, sier Moe i en pressemelding.

Tall Aftenposten presenterte i begynnelsen av mars, viste at det er blitt 1.539 nye byråkratiårsverk etter at Solberg-regjeringen tiltrådte, til tross for at regjeringen har programfestet «avbyråkratisering» i sin politiske plattform.

Sp-nestlederen utfordrer finansministeren til å diskutere en stillingsstopp i staten.

–  Frp har feilet fundamentalt

– Det er i ferd med å gå opp for de fleste at Frp har feilet fundamentalt i sin kamp mot byråkratiet. Det er fordi Frp-leder Siv Jensen har «kjøpt» forestillingen om at ting blir billigere og mer profesjonelt hvis alt sentraliseres, sier Moe.

Han trekker fram forslaget om et eget valgdirektorat som et eksempel på unødvendig byråkratisering.

– Jeg har aldri møtt en norsk borger som etterlyser et valgdirektorat. Likevel vil noen ha det, typisk fordi dette skal være mer «profesjonelt» og «robust». Slik har en liten elite greid å suge resten av folket inn i det som begynner å ligne på en «reformpsykose», sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Antallet byråkrater i politiet firedoblet

Byråkratiet fortsetter å vokse med Frp i regjering  


Byråkratiet vokser voldsomt dnPlus (DN+)

Vil vrake barnetrygd og kontantstøtte dnPlus (DN+)

Hold deg oppdatert på DN Investor