Tirsdag sendte komiteen et brev med tre spørsmål om saken til finansminister Siv Jensen (Frp).

– Det er uklart hva som er Finanstilsynets ansvar og praksis for å følge opp norske banker slik at bankene ikke legger til rette for ulovlig virksomhet som skatteunndragelser gjennom pengeplasseringer i skatteparadiser, heter det i brevet.

Komitéleder Martin Kolberg (Ap) sier til NTB at de ikke vil slippe denne saken med det første.

– Vi kommer til å drøfte den videre, sier han.

Komiteen vil også ha svar på om Finanstilsynet har fulgt opp dette ansvaret tilstrekkelig ovenfor norske banker etter Aftenpostens avsløringer om at DNBs filial i Luxembourg la til rette for pengeplasseringer i skatteparadiser.

Det er også blitt kjent at daværende finansminister Kristin Halvorsen (SV) allerede i 2007 ba DNB om å slutte med dette.

Komiteen ber Jensen også svare på om det finnes begrensninger innenfor det europeiske tilsynssamarbeidet som hindrer Finanstilsynets arbeid og viser til uttalelser fra Finanstilsynets direktør Morten Baltzersen til Aftenposten.

Der sier han at det ikke er Finanstilsynet som har ansvaret for tilsynet av datterselskapet til DNB i Luxembourg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.