Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske beskylder statsminister Erna Solberg (H) for å skjule sin iver etter å gi store skattekutt til de aller rikeste.

I et intervju med VG kommenterer Giske signalene fra flere Høyre-topper de siste dagene om at skattekutt ikke har forrang for alle andre politiske satsinger.

– Nå nærmer det seg valg, og Høyre forsøker å snakke seg rundt det budsjettene viser er Høyres fremste prioritering: Store skattekutt. De har så langt gitt over 18 milliarder i skattekutt. Det er mer enn til styrking av samferdsel og mer enn dobbelt så mye som til styrking av sykehusene, sier Giske.

Ap-nestlederen peker på at halvparten av skattekuttene så langt har gått til de aller rikeste.

Han mener at Høyre-ledelsen prøver å skjule sin egentlige agenda fordi de vet at det er upopulært.

– De tåkelegger jo deres egentlige storsatsing. Erna har blitt en skatte-tåkefyrste, sier Giske.

Statsminister Erna Solberg vil ikke kommentere saken.

I stedet slår kommunalminister Jan Tore Sanner hardt tilbake på Høyres vegne:

– Dette er det dummeste jeg har hørt. Jeg tror de fleste velgere oppfatter at Høyre er tydelige på hva vi mener om skatt, sier han.

Les også: Vil kutte brevposten

Milliardærerer skuffet over Høyre

Ap fosser fram på Vestlandet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Mæland: DNB avviste befatning med skatteparadis
Næringsminister Monica Mæland (H) fikk spørsmål om DNBs befatning med skatteparadiser, som er avslørt gjennom de såkalte Panama-papirene, da hun møtte i Stortinget onsdag.
00:29
Publisert: