Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
- Folk har krav på å vite. Det er ingen grunn til at alkohol fortsatt skal unntas fra krav om innholdsdeklarasjon, mener rusorganisasjonen Actis. Foto: Per Thrana.
- Folk har krav på å vite. Det er ingen grunn til at alkohol fortsatt skal unntas fra krav om innholdsdeklarasjon, mener rusorganisasjonen Actis. Foto: Per Thrana. les mer

Mat og drikke

Krever innholdsmerking av øl og vin

Rusorganisasjon ber regjeringen droppe å vente på EU og krever umiddelbar merking av sukkermengde, kalorinivå og annet næringsinnhold i øl og vin.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I dag er alkoholdrikker unntatt kravet om merking av næringsinnhold, slik det gjøres på andre matvarer.

EU vurderer å innføre en slik ordning, og den norske regjeringen har tidligere antydet at den vil vente på EU før den foretar seg noe.

Men prosessen tar tid, og nå har tålmodigheten til Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan tatt slutt.

– Helseministeren vil vente på EU, men der har det stoppet opp. Av hensyn til folkehelsen og forbrukeres rettigheter må vi sette i gang dette selv, slik at nordmenn får vite hva de får i seg. Vi kan ikke kaste bort mer tid på venting, sier generalsekretær Mina Gerhardsen i Actis i en pressemelding.

Hun mener det er viktig at innholdet i øl-, sprit- og vinflaskene kommer fram i lyset.

– Folk har krav på å vite hva som er i vinflasken, på samme måte som vi får informasjon om alle andre mat- og drikkevarer vi kjøper. Det er ingen grunn til at alkohol fortsatt skal unntas fra krav om innholdsdeklarasjon.

Les også: De beste ølene med lite eller ingen alkohol

  Maaemo-eier overtar Grand Café

- Dette var jo helt crazy og vanvittig kult  

Se DNtv:

Politikk og samfunn Drikke Vin Øl Brennevin Mat og drikke
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.