I rapporten, som er bestilt av Kunnskapsdepartementet, blir alle landets videregående skoler vurdert, og de tre nordligste fylkene kommer dårligst ut. Det opprører NHO-toppen, melder NRK.

– Jeg ble sjokkert og lei meg. Rapporten viser at nivået er dårligere enn jeg hadde fryktet. Her må noe gjøres umiddelbart. Vi kan ikke akseptere at denne utviklingen fortsetter, sier styreleder Arve Ulriksen i NHO i Nordland. Han er bekymret både på elevenes vegne og med tanke på rekrutteringen for næringslivet i nord.

Skoleforsker Lasse Skogvold Isaksen ved NTNU sier rapporten viser at det er «betydelig sjanseulikhet», avhengig av hvor i landet man er født.

– Ungdom i nord har et dårligere utgangspunkt for resten av livet. Det er svært bekymringsfullt, mener forskeren. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Isaksen sender alle skolefagene på slankekur

Hold deg oppdatert på DN Investor