Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Martin Kolberg, leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen vil ha flere svar fra næringsminister Monica Mæland (H) om hvordan hun vurderer DNBs redegjørelse. FOTO: Thomas T. Kleiven
Martin Kolberg, leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen vil ha flere svar fra næringsminister Monica Mæland (H) om hvordan hun vurderer DNBs redegjørelse. FOTO: Thomas T. Kleiven les mer

DNB

Stortinget vil ha flere svar fra regjeringen om DNB

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité ber næringsminister Monica Mæland (H) si sin mening om DNBs redegjørelse i skatteparadis-saken.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Saken er oppdatert.

Først når Mælands svar på komiteens brev foreligger, vil Stortingets kontrollorgan beslutte om det vil bli åpnet sak eller ikke.

– Kontrollkomiteen har sendt et brev til statsråd Mæland med bakgrunn i den rapporten hun mottok fra DNB mandag om de aktuelle forholdene der, sier komitéleder Martin Kolberg (Ap) til NTB.

– Vi ber om hennes kommentar til om rapporten forteller at DNB har holdt seg innenfor de bestemmelsene som ligger i eierskapsmeldingen, legger Kolberg til.

Flere brev

Komitélederen viser til at eierskapsmeldingen utgjør Stortingets retningslinjer når det gjelder skatteparadiser, pengestrømmer og skatt.

– Det er viktig for Stortinget å få vite dette når det gjelder et selskap hvor staten eier 34 prosent, sier Kolberg, med henvisning til statens prosentmessige eierandel i DNB.

Kontrollkomiteen har allerede sendt et brev til finansminister Siv Jensen (Frp) for å få vite mer om Kredittilsynets oppfølging av saken i årene da DNBs datterselskaper hadde forbindelser til skatteparadiset Seychellene. Tilsynet er senere omdøpt til Finanstilsynet.

Ingen frist

Svaret fra Jensen foreligger foreløpig ikke, og heller ikke Mæland har fått noen tidsfrist med å svare.

– Denne saken løper ikke fra oss. Det som er viktig er at vi finner ut hva som skjedde, og om det er i tråd med Stortingets vedtak eller ikke, sier Kolberg.

Det er dermed også for tidlig å si om det blir noen høring i saken.

Mæland ba tirsdag styret i DNB vurdere behovet for en ekstern gransking av bankens virksomhet i Luxembourg. DNB henviste samme dag til mandagens redegjørelse, hvor det ble varslet en ekstern gjennomgang av saken fra advokatfirmaet Hjort.

IMF advarer: Det går egentlig ikke så bra. Og det kan bli mye verre

Oljeministeren om oljeselskapenes investeringsbrems: - Som å pisse i buksa

Internrevisoren: - Kan ikke uttale meg  

Fått med deg denne?

 

DNB ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Politikk og samfunn Panama-avsløringene DNB
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.