Saken er oppdatert.

Først når Mælands svar på komiteens brev foreligger, vil Stortingets kontrollorgan beslutte om det vil bli åpnet sak eller ikke.

– Kontrollkomiteen har sendt et brev til statsråd Mæland med bakgrunn i den rapporten hun mottok fra DNB mandag om de aktuelle forholdene der, sier komitéleder Martin Kolberg (Ap) til NTB.

– Vi ber om hennes kommentar til om rapporten forteller at DNB har holdt seg innenfor de bestemmelsene som ligger i eierskapsmeldingen, legger Kolberg til.

Flere brev

Komitélederen viser til at eierskapsmeldingen utgjør Stortingets retningslinjer når det gjelder skatteparadiser, pengestrømmer og skatt.

– Det er viktig for Stortinget å få vite dette når det gjelder et selskap hvor staten eier 34 prosent, sier Kolberg, med henvisning til statens prosentmessige eierandel i DNB.

Kontrollkomiteen har allerede sendt et brev til finansminister Siv Jensen (Frp) for å få vite mer om Kredittilsynets oppfølging av saken i årene da DNBs datterselskaper hadde forbindelser til skatteparadiset Seychellene. Tilsynet er senere omdøpt til Finanstilsynet.

Ingen frist

Svaret fra Jensen foreligger foreløpig ikke, og heller ikke Mæland har fått noen tidsfrist med å svare.

– Denne saken løper ikke fra oss. Det som er viktig er at vi finner ut hva som skjedde, og om det er i tråd med Stortingets vedtak eller ikke, sier Kolberg.

Det er dermed også for tidlig å si om det blir noen høring i saken.

Mæland ba tirsdag styret i DNB vurdere behovet for en ekstern gransking av bankens virksomhet i Luxembourg. DNB henviste samme dag til mandagens redegjørelse, hvor det ble varslet en ekstern gjennomgang av saken fra advokatfirmaet Hjort.

IMF advarer: Det går egentlig ikke så bra. Og det kan bli mye verre

Oljeministeren om oljeselskapenes investeringsbrems: - Som å pisse i buksa

Internrevisoren: - Kan ikke uttale meg  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fått med deg denne?

Vi har én ting å utsette på denne bilen
BMWs folkelige ladbare hybrid er her endelig, og den er et særdeles gunstig kjøp.
02:14
Publisert: