Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
SVAR. Finansminister Siv Jensen (Frp) har svart på spørsmålene fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om norske institusjoners tilsyn med banker som opererer i utlandet. FOTO: Per Ståle Bugjerde
SVAR. Finansminister Siv Jensen (Frp) har svart på spørsmålene fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om norske institusjoners tilsyn med banker som opererer i utlandet. FOTO: Per Ståle Bugjerde les mer

Norge

Siv Jensen: Finanstilsynets mandat tilstrekkelig

Finanstilsynet har gode nok verktøy til å følge med på hva norske banker og deres datterselskaper driver på med, også i utlandet, mener finansminister Siv Jensen (Frp).

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det kommer fram i et svarbrev fra statsråden til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité tirsdag ettermiddag.

– Jeg vurderer det slik at Finanstilsynet har tilstrekkelig mandat, hjemmelsgrunnlag og ressurser for å utføre sitt arbeid i tråd med de målene og styringssignalene som er gitt, skriver Jensen, som legger til:

– Jeg vil imidlertid løpende vurdere behovet for å foreslå for Stortinget endringer i Finanstilsynets rammebetingelser fremover.

Ett av spørsmålene er om Jensen mener tilsynet er i stand til å «avdekke om norske bankkonsern har tilfredsstillende styring og kontroll for å sikre at bankene og deres datterselskap ikke legger til rette for ulovlig virksomhet som skatteunndragelser gjennom pengeplasseringer i skatteparadiser».

Les også:

IMF advarer: Det går egentlig ikke så bra. Og det kan bli mye verre

Oljeministeren om oljeselskapenes investeringsbrems: - Som å pisse i buksa

Internrevisoren: - Kan ikke uttale meg  

Fått med deg denne?

Politikk og samfunn Siv Jensen Finanstilsynet Finansdepartementet Panama-avsløringene Norge
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.