Kunnskapsdepartementet varsler et nytt krav om tilbakebetaling fra Westerdals. Kravet er på 7,1 millioner kroner og kommer i tillegg til de nærmere 28 millionene departementet allerede har varselet krav om, kommer det frem i en pressemelding.

Etter flere undersøkelser av studiene til Westerdals viser det seg at skolen har fått pengestøtte for ytterligere to studier uten å ha godkjenning.

Det er studiene i Studio 3D og Scenografi og event, som har mottatt henholdsvis 4,5 millioner og 2,6 millioner kroner urettmessig i statsstøtte, ifølge Kunnskapsdepartementen.

«Statstilskuddene er utbetalt gjennom en lang periode fordi Westerdals har gitt uriktige opplysninger til staten. Tilbudene ble startet opp og videreført på tross av at Utdanningsdirektoratet avslo søknadene.», heter det videre i meldingen.

Kunnskapsdepartementet utelukker ikke at det kan komme flere tilbakebetalingskrav senere.

Les mer om Westerdals-saken på DN.no:

Trekker seg som daglig leder i Westerdals-eier dnPlus  (DN+)

Kjøper krisehjelp fra GK dnPlus  (DN+)

Anthon B Nilsen tilbakefører penger til Westerdals  

Slik hentet skolebaronene ut 100 mill. tross utbytteforbud  

Les også på DN.no:

Bergens-reder tapte over en halv mill. om dagen i fem år. Nå er det «all time high»

Saudi-Arabias fryktede religionspoliti mister makten  

Norge har ennå ikke produsert halvparten av olje- og gassressursene  

Elizabeth Holmes (32) kan bli utestengt i to år  

- Når jeg forteller at jeg har 18 ansatte og 80 millioner i omsetning endrer de oppfatning

Har du fått med deg denne? 
Vi har én ting å utsette på denne bilen
BMWs folkelige ladbare hybrid er her endelig, og den er et særdeles gunstig kjøp.
02:14
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»: - Når prisen er høy, så skal alle investere og de betaler hva som helst. Når prisen faller, vil ingen investere.

&lt;/p&gt;&lt;p &gt;&lt;em&gt;DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg &lt;a href="https://www.dn.no/kundeservice/min-side#nyhetsbrev"&gt;her&lt;/a&gt;.&lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;p &gt;&lt;strong&gt;&lt;strong&gt;&lt;a href="http://investor.dn.no/#/Oversikt/"&gt;&lt;strong&gt;&lt;strong&gt;&lt;a href="http://investor.dn.no/#/Oversikt/"&gt;Hold deg oppdatert på oljepris og aksjemarkedet på DN Investor&lt;/a&gt;&lt;/strong&gt;&lt;/strong&gt;&lt;/a&gt;&lt;/strong&gt;&lt;/strong&gt;&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Kunnskapsdepartementet" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Westerdals" relevance="0.4"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.