Det opplyser direktør William Bertheussen i Statens havarikommisjon til NTB søndag.

– I England holder vi på å laste ned taledata og data fra ferdskriveren, sier han.

Helikopterets såkalte svarte boks ble hentet opp av vannet fredag og dagen etter sendt til London for undersøkelser.

Håpet er at det ligger informasjon der som kan gi noen svar på hvorfor helikopteret med 13 mennesker om bord styrtet ved Turøy i Hordaland.

Det tar noen dager å få tørket den svarte boksen – som egentlig er oransje og består av taleregistrator og ferdskriver – men det arbeides samtidig med å laste ned data, opplyser Bertheussen.

– De tørker litt, også laster de litt. Det tar normalt noen dager å få gjort alt, under forutsetning at det er data der. Det er et grundig arbeid som gjøres av de beste folkene, fortsetter han.

Søndag fortsetter personell fra Havarikommisjonen å gjøre undersøkelser og samle inn mindre vrakdeler på ulykkesstedet.

En foreløpig rapport som belyser alle faktorer som ledet fram til ulykken, tar erfaringsmessig minst ett år, opplyser Havarikommisjonen i en pressemelding søndag.

– Med en så stor og alvorlig ulykke som dette var, vil det kreve god tid, sa Bertheussen til NTB lørdag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Tre Super Puma-flygninger lørdag

Slik skal de løse helikoptermysteriet

Industri Energi: Kostnadskutt svekker sikkerheten på norsk sokkel

Se DNTV:

Fortvilte Utøyanaboer: – Vi må leve i et minnesmerke
Maria Holtane-Berge er en av de nærmeste naboene til det planlagte Utøya-minnesmerke på Sørbråten. Hun og familien fortviler etter at regjeringen har bestemt at minnestedet skal plasseres her til tross for store protester fra naboer.
04:37
Publisert: