Det bekrefter Landbruks- og matdepartementet i en epost til Nationen. Departementet oppgir tid og arbeidsmengde som årsaker til at det er hensiktsmessig å legge fram stortingsmeldingen og skog- og trenæringen først til høsten.

Norges Skogeierforbund er blant flere aktører i bransjen som er svært skuffet over at skogmeldingen blir utsatt.

– Denne regjeringen gikk til valg på gjennomføringskraft og mål om vekst basert på grønne arbeidsplasser. Rent bortsett fra at vi har sett en økning i bygging av skogsbilveier, har det ikke vært noen satsing på vår sektor av betydning, sier administrerende direktør Erik Lahnstein til avisen.

Den regjeringsoppnevnte gruppen Skog 22 la fram sin rapport i januar i fjor. Da varslet daværende landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) at rapporten ville bli fulgt opp av en egen stortingsmelding.

– Det skjer for lite for sent, og det er skuffende at stortingsmeldingen blir skjøvet på, sier Lahnstein. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Glem lønnsøkning - ønsk deg dette i stedet


Fotosyntesen gammeldags? dnPlus (DN+)