Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
En hydrogenbil bygget av studenter ved NTNU ble vist fram på Aker Brygge i fjor. FOTO: Audun Braastad / NTB scanpix
En hydrogenbil bygget av studenter ved NTNU ble vist fram på Aker Brygge i fjor. FOTO: Audun Braastad / NTB scanpix les mer

Hydrogen

Borgerlig enighet om fyllestasjoner for hydrogen

Byggingen av et nasjonalt nettverk av fyllestasjoner for hydrogenbiler skal begynne neste år. Det har regjeringspartiene og støttepartiene KrF og Venstre blitt enige om.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Representanter for de fire partiene har beskrevet planene for Dagsavisen i forbindelse med behandlingen av Energimeldingen i Stortinget. Energi- og miljøkomiteen legger fram sin innstilling i saken torsdag.

– Så langt har Oslo og Akershus vært i front i satsingen på hydrogen. Nå løfter vi dette opp til et nasjonalt nivå med et landsdekkende nettverk av hydrogenstasjoner. De skal bygges fra 2017, sier Ola Elvestuen fra Venstre.

I stedet for eksos og CO2 slipper hydrogenbiler ut vanndamp. Produksjon av hydrogen krever elektrisitet, men sammenlignet med elbiler, har hydrogenkjøretøyer større rekkevidde.

– Hydrogen er en del av løsningen, ikke bare for personbiler, men også for tungtransport, busser, taxinæringen, skip og jernbane, mener Høyres Nikolai Astrup.

Utbyggingen av det nasjonale hydrogen-nettverket skal gjennomføres av Enova. Hvor mange stasjoner som skal bygges, har imidlertid ikke de fire partiene tatt stilling til.

Foreløpig er det bare omtrent 30 hydrogenbiler på norske veier. Elvestuen mener antallet bør økes til 50.000 i løpet av ti år.

Les også:

- Fristende å være med boligprisstigningen videre i Oslo  

- Liv kan gå tapt  (DN+)

Asia i dag: Kjemper om to milliarder nye forbrukere

Anbefalt av DNtv:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Har du fått med deg DNs «Brexit»-serie?

Politikk og samfunn Norge Hydrogen
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.