Hvordan vil boligprisene utvikle seg de neste årene?

– Jeg håper de flater ut. Jeg liker ikke utviklingen vi ser i de store byene, og vi tar til orde for at sosial boligbygging må til.

Hva er fordelene – og  utfordringene - med delingsselskaper som Uber og Airbnb og delingsøkonomien generelt?

– Jeg starter med bakdelene. Vi mangler reguleringer som sikrer et seriøst arbeidsliv. Dette skviser seriøse bransjer med at de unndrar seg skatt og ikke bidrar til fellesskapet. Fordelene er at teknologi og delingsløsninger gjør hverdagen enklere for folk. Det er et tveegget sverd.

Hvilken fornybar ressurs har du mest tro på?

– Jeg holder knappen på vannkaft som den beste ressursen vi har. Den har stått seg så lenge og vil nok stå seg i veldig lang tid fremover. Vi ser at gjennom vannkraften har vi utviklet en del teknologi for å ta ut kraft å andre måter. Det må vi fortsette å gjøre.

Bør politiet og PST få utvidet adgang til å overvåke nordmenn?

– Det er også et tveegget sverd. Myndighetene skal være forsiktige når de fastsetter lover om overvåkning. Man må ikke gå for langt så folk får en følelse av at de blir passet på uansett hva man gjør.

Hva er skammelig for deg?

– Når man ser urettferdighet og opplever hvordan ressursene er urettferdig fordelt i verden i dag og at man ikke klarer å gjøre noe med det.             

Hva synes du om søndagsåpne butikker?

– Det vet du vel. For meg er det et spørsmål om at tusenvis av arbeidstagere tvinges til å jobbe på søndager når det ikke er nødvendig. Vi trenger en dag som er annerledes for oss alle. En dag familien kan samles. Søndagsåpne butikker er unødvendig.

Handler du dagligvarer på nett?

– Nei, det gjør jeg ikke. Det handler kanskje om det livet jeg lever. Jeg bor hele uken alene i Oslo og stort sett er jeg på jobb. Da er det ikke naturlig rett og slett å handle dagligvarer på nett.

Hvilke konsekvenser får det for resten av verden hvis Trump blir president i USA?

– Det gjør meg rett og slett redd når man ser hva han uttaler, er jeg veldig redd for hva han kan finne på som president. Jeg ser en uberegnelig mann.

Hva vil du huske Barack Obama aller mest for?

– Helsereformen. Det at han fight’et for et tilgjengelig helsevesen for alle er vel det jeg husker kan aller mest for. Dessuten er han jo en flott mann.

Bør Storbritannia ut av EU, og hva ville du stemt?

– Jeg er veldig glad jeg ikke har stemmerett i England. Det som skremmer meg er at folk blir drept når de hevder standpunktene sine, som hun som var ute og forfektet sitt syn og ble skutt av det man nå har funnet ut at var en nasjonalist.

Når ble du sist rørt?

– Det ble jeg nettopp nå, da jeg hørte den svenske LO-lederens tale. Da han snakket om utfordringene i de skandinaviske landene, men også i verden forøvrig. Jeg er veldig lettrørt.

Er norsk økonomi i krise?

– Vi har en veldig solid økonomi, men fra LOs ståsted ser vi at vi er på feil vei. Vi bruker pengene på de feil tingene. Vi klarer ikke se at skattekuttene som er gjennomført skaper arbeidsplasser. Vi må få folk i aktivitet, enten i arbeid eller i utdannelse. Ellers kan det utvilke seg til en økonomisk krise.

Hvilken artist  ville du latt underholde på din egen fest?

– Han er død nå. Kunne jeg fått ønske, hadde jeg valgt Freddie Mercury. Han er den flotteste artisten jeg vet om.

Hva kunne du risikert å bli kriminell for?  

– Retten til å organsiere seg og til å få tariffavtale. Retten til å være fri som arbeidstager kunne jeg risikert å bli kriminell for.                                                                                                                      

Hvilken norsk politiker kunne du tenke deg å invitere med på hytta?

– Egentlig ingen. Måtte jeg velge en, tror jeg at jeg ville tatt med Siv Jensen – så ville hun ikke gjort noe ugagn i den tiden, i hvert fall.

Hvilken fjelltopp er den høyeste du har vært på?

– Husker ikke hva den heter, men det er det nest høyeste fjellet i Ecuador. Det er 6300 meter høyt, tror jeg det var.

Hvis du kunne velge pensjonsalder, når ville du lagt inn årene?

– Da tror jeg at jeg ville lagt inn årene omtrent når jeg skal legge in årene - det vil si når jeg blir 65 år.

Hvilken utdannelse ville du valgt hvis du skulle studert i dag?

– Da ville jeg definitivt ha valgt jus. Jeg synes det er utrolig spennende og så ser jeg hvor mange muligheter som ligger i jusen.

Hvilken tv-serie er du hektet på? Og hvorfor?

– Jeg er ikke hektet på tv-serier. Jeg har ikke tid til å følge tv-serier. Jeg har stadig mål om å se serier, så jeg tar dem opp og går inn på nett,  men får ikke sett dem ut så det har ingen hensikt.

Hva er tittelen på selvbiografien din?

– Det skal ikke skrives noen selvbiografi.

 

Se på DN tv:

Kerry takket Norge
USAs utenriksminister John Kerry åpnet sin tale under fredskonferansen Oslo Forum med å takke Norge for det konsekvente arbeidet han opplever at landet gjør for å jobbe for fred og å løse konflikter.
01:58
Publisert:

 

Les også:

Her klatres Preikestolen for første gang

Hansson på haugen dnPlus

- Forsvaret i dag er ikke tilpasset utfordringene vi står overfor  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.