Hvordan vil boligprisene utvikle seg de neste årene?

– Jeg tror det vil variere veldig på hvor i landet man er. Jeg var faktisk på visninger forrige helg, og den ene boligen gikk noen timer før visningen skulle holdes. Jeg ser ingen grunn til at de ikke vil fortsette med samme dur oppover med så lave renter.

Hva er fordelene – og utfordringene - med delingsselskaper som Uber og Airbnb, og delingsøkonomien generelt?

–  Jeg synes dette er gode og effektive løsninger som det bare bør bli flere av fremover. Vi må bli flinkere til å forvalte ressursene våre. Jeg tror sløsementaliteten vi har hatt vil endres, og slike delingsselskapet vil kunne bidra til at vi får bedre utnyttelse av ressursene våre.

Hvilken fornybar ressurs har du mest tro på? Hvorfor?

– På verdensbasis har jeg mest tro på solenergi. Alle har tilgang på sol, og når man skal løfte levestandarden til en stor del av verdens befolkning er tilgang på elektrisitet viktig. For Norges del vil havrommet ha mye spennende å by på. Alt fra mineraler til bærekraftig mat.

Bør politiet og PST få utvidet adgang til å overvåke nordmenn?

– Ja jeg synes det. Man skal ha et visst privatliv, men i jakten på terrorister så synes jeg de skal få adgang til økt overvåkning.

Hva er skammelig for deg?

– Jeg syns det er skammelig at vi ikke kan hjelpe folk som er i nød.           

Hva synes du om søndagsåpne butikker?

– Jeg har bodd i Storbritannia, og syntes det var ok der. Det er en grei ordning nå der noen matbutikker er åpne, men jeg synes ikke at alle butikker burde være det.

Handler du dagligvarer på nett?

– Nei ikke enda. Jeg er dessverre aldri hjemme til å kunne ta imot, men jeg synes det er en praktisk tjeneste.

Hvilke konsekvenser får det for resten av verden hvis Trump blir president i USA?

– Oi, da tror jeg det kan bli klinkokos. Fyren er jo gæren nok til å finne på det meste, men jeg krysser fingrene for at han og alle rundt ham vil innse at de må gå bort fra alle disse hårreisende uttalelsene om Mexicanere og kvinner. Jeg håper det vil sitte så mange flinke folk bak og trekke i trådene at han får begrenset handlingsrom.

Hva vil du huske Barack Obama aller mest for?

– Han har ført en mye grønnere energilinje, og fikk til et vellykket klimamøte. Det skjedde ikke forrige gang, da man ikke fikk med seg de store, tunge landene.

Bør Storbritannia ut av EU? Hva ville du stemt?

– Jeg synes ikke de burde gå ut av EU. De vil få tilgang til et mindre marked, selv om de nok har bedre forhandlingskort enn Norge. En Brexit vil skape masse støy i markedene og bremse veksten i Storbritannia. Jeg tror de har mye større nytte av å være inne enn ute.

Når ble du sist rørt?

– Jeg blir lett rørt jeg. Det har gjort stort inntrykk å se tv-reportasjer og bilder av flyktninger fra Syria, og hvilke utfordringer de har.

Er norsk økonomi i krise?

– Vi har en oljekrise, men det er ikke krise i norsk økonomi. Vi er i gang med en stor omstilling som vil gjøre at veksten i Norge ikke vil fly i taket, men krise er det ikke.

Hvilken artist ville du latt underholde på din egen fest?

– Det må være Nico og Vinz som har gjort det så bra i USA. De synes jeg er råflinke, og skal gjerne få komme på min fest!

Hva kunne du risikert å sitte i fengsel for?        

– Jeg vil jo helst slippe unna det, og tror man må gå lovens vei. Det er en grunn til at vi har lover.

Hvilken norsk politiker kunne du tenke deg å invitere med på hytta?

– Det må bli Vidar Helgesen, og høre hva han tror om norsk miljøpolitikk fremover.

Hvilken fjelltopp er den høyeste du har vært på?

– Jeg kommer jo fra en flat øy så kan ikke skryte av så mange, men jeg har vært på Rondeslottet.

Hvis du kunne velge pensjonsalder, når ville du lagt inn årene?

– Vet du hva, jeg er en sånn som liker å jobbe. Følger jeg i pappas fotspor som er 83 år og fremdeles jobber, så blir det seint!

Hvilken utdannelse ville du valgt hvis du skulle studert i dag?

– Jeg synes medisin, biologi eller ingeniørfag virker veldig spennende.

Hvilken tv-serie er du hektet på? Og hvorfor?

– Jeg følger svært få tv-serier egentlig, men jeg digger serien «Best i Verden» som gir historiske tilbakeblikk på artige sportsbegivenheter. Jeg har også sett Mr.Selfridge og Downton Abbey. Jeg liker britiske serier, sikkert fordi jeg har bodd i England. De gir meg en godfølelse og "flashbacks" til tiden i England.

Hva er tittelen på selvbiografien din?

– Hva tror du om «Brent barn skyr ikke vinden» som skal gjenspeile omstillingen vi som er født og oppvokst i oljegenerasjonen er inne i? Fra brent olje til grønn energi, altså vindkraft – rett og slett det grønne skiftet.


Les også om:

Nye regler for medisinstudenter: Nå fraråder han norske studenter å studere medisin i Polen dnPlus (+)

Tøff kamp om de lukrative offshorebetingelsene: Kjemper mot godene i Nordsjøen dnPlus (+)

Finansmannen saksøkes av selskapet han var med å starte: Warren saksøker Warren dnPlus (+)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.