Studenter fra Politihøgskolen blir ansatt ved Oslo lufthavn som sommervikarer og skal blant annet utstede nødpass i sommer, melder NRK.

– Å utstede nødpass er en av politiets serviceoppgaver, men ble i første omgang nedprioritert på grunn av ressursknapphet. Vi har i ettertid prioritert å bruke ekstra ressurser og ansetter nå politistudenter som sommervikarer for å ivareta utstedelse av nødpass i sommer, sier fungerende leder for Øst politidistrikt, Bjørn Vandvik, til Dagbladet.

Hovedverneombud for funksjonell enhet for politiet på Romerike, Audun Martinsen, sier til avisa at det vil løse nødpasskrisen og at politiposten på flyplassen kan åpnes igjen.

– Tiltaket løser derimot ikke den dårlige bemanningssituasjonen i grense- og operativseksjonen, sier, Martinsen.

Det er til sammen 175 politistillinger ved flyplassen, men med stillinger som står ledige, vikariater som ikke blir forlenget, sykmeldinger, ferie, permisjoner er det nå 150 personer i turnusen til flyplasspolitiet, ifølge avisa.

Det er ennå ikke klart hvor mange politistudenter som skal ansettes, eller fra hvilken dato de ansettes.

 

Les også: Får kjempekontrakt av Statoil

Oppussingsobjekt i første etasje gikk 3,4 mill. over takst

Tjente over 850 millioner på flyktningstrømmen

 

Se DNtv:

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.