Tiltakene for å kutte trygdeutgiftene til flyktninger – som skal spare mellom 3 og 5,6 milliarder kroner – tar nemlig ikke høyde for eventuelle merkostnader for kommunene, skriver Aftenposten.

«Dette anslaget gjelder kun statlig side», bekrefter seniorrådgiver Morten Dagre i Arbeids- og sosialdepartementet i en epost til avisen.

Regjeringen foreslår riktignok en ny statlig støtteordning for alderspensjonister og uføre som mister trygderettigheter, og målet er nettopp å hindre at økte utgifter legges på kommunene, men flere andre stønadstyper blir ikke kompensert med en ny ordning.

Det kan føre til at flere flyktninger må søke sosialhjelp, som kommer fra kommunenes budsjetter.

Kommuneorganisasjonen KS forutsetter at eventuelle merkostnader som pålegges kommunene, blir kompensert.

Dagre sier det ikke er laget noen samlet oversikt over hvor mye større utgifter kommunene vil få, men sier departementet vil følge situasjonen tett. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Kutter flyktningtrygd dnPlus   (DN+)
 

Frps ekstrarunder om asyl førte ikke fram