Virke-direktør Inger Lis Blyverket mener regjeringen bruker altfor lang tid på å godkjenne en ordning som skal gjøre det lettere for flyktninger å komme seg ut i arbeidslivet.

Ordningen innebærer å bruke korte intervjuer til å vurdere og dokumentere kvalifikasjonene til flyktninger som kommer til Norge. Den er allerede utviklet og kan i praksis starte umiddelbart, men ligger foreløpig til vurdering hos Kunnskapsdepartementet, skriver VG.

– Jeg synes det er overraskende at dette er en så seig prosess. Myndighetene har sagt at de ønsker å få flyktninger i jobb så raskt som mulig. Nå legger de skylden på manglende koordinering departementet og direktorater imellom. Dette er byråkrati på sitt verste, koblet opp mot manglende politisk handlekraft, sier Blyverket, som er direktør for arbeidslivspolitikk i arbeidsgiverorganisasjonen Virke.

Kunnskapsdepartementet kan ikke svare på hvor lang tid det vil ta å vurdere forslaget til intervjuordning.

– Vi mottok forslaget først nå i juni. Vi vil se på hvordan dette kan fungere sammen med de mange tiltakene som regjeringen har satt i gang, skriver politisk rådgiver Magnus Thue (H) i Kunnskapsdepartementet i en epost til avisen.

 

Les også: - Det er en unormal situasjon

Flere studenter eier bolig tross rekordhøye priser

Sommerens beste bokser

 

Se DNtv:

- Din riktige løpsteknikk kommer av seg selv
Tidligere løpedronning Ingrid Kristiansen (60) mener flere bør fokusere på å komme i bedre form - enn å løpe "riktig".
00:59
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.