Solberg sier det er naturlig at viktige beslutninger om styresammensetning i selskaper der staten er eier, drøftes med statsministeren og finansministeren.

– Det skjedde også i denne saken, sier Solberg.

Dette ble også bekreftet av næringsminister Monica Mæland (H) tidligere fredag.

Mæland la også fram en vurdering fra lovavdelingen i Justisdepartementet som konkluderte med at hun var habil i saken som berørte utnevnelsen av Widvey.

Solberg sier hennes forhold til Widvey er ikke nærere enn Mælands forhold til henne.

– Monica Mæland har fått sin habilitet vurdert av lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet. Lovavdelingen konkluderer med at hun ikke er inhabil. I lys av Lovavdelingens uttalelse står jeg fast ved min vurdering, sier Solberg. (©NTB)

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Dette er Norges «sykeste» kommuner

Trump dumper børsen  

Se DNs boligspesial: Norges mange boligmarkeder

Norwegian: Tjener på billig olje og fullere fly dnPlus  (+)

Fjord1-eier på frierferd dnPlus  (+)

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.