Valgløftet ble møtt med applaus da Støre snakket til sine egne i en tale på torget i Arendal onsdag.

– Vinner vi valget om et år, er det eneste midlertidige med den loven, loven selv, sa Ap-lederen med henvisning til at arbeidsmiljøloven er blitt endret under den sittende regjeringen slik at det åpnes for økt bruk av midlertidige ansettelser.

Ifølge Støre er det blitt 20.000 flere i midlertidige jobber etter at loven ble endret, noe han beskriver som en kraftig økning.

– Vi vil ha trygghet for arbeid, og vi vil ha trygget i arbeid. Der går det nå i feil retning. Vi skal jobbe for et arbeidsliv med faste, trygge jobber, sa han.

Fortsatt ledighetskrise

Støre avviser at budskapet er justert i takt med at arbeidsledigheten viser tegn til å flate ut. Han vil fortsatt snakke om trygghet for jobben, i tillegg til trygghet på jobben.

– De to tingene henger sammen. Det alvorligste nå ville være om vi senket beredskapen, for ledigheten må ned, særlig blant unge. Og vi har fortsatt de høyeste ledighetstallene vi har sett på 20 år. Det er en krise for dem som rammes. Det må gå an å si det, og samtidig si at det ikke er krise i norsk økonomi. Men da handler det om hvordan vi møter den krisen. Og her har regjeringen blitt presset til tiltakspakker og utvidet permitteringstid, sier Støre til NTB.

Omstilling

I torgtalen viste Støre til at hver femte nordmann bytter jobb i løpet av et år, noe han mener vitner om stor vilje og evne til omstilling.

– Men det blir feil å si at omstilling er svaret på nedleggelse av arbeidsplasser, understreket han.

– Jeg mener regjeringen snakker ned norske arbeidstakeres evne til omstilling. Det gjøres nye ting hver dag på norske arbeidsplasser, og det gir resultater, sier Støre til NTB. (©NTB)

Les også på DN:

- Nå faller brikkene på plass for kronen

DNB Markets: Slik blir norsk økonomi de neste årene

Ni farer for Norge og verdensøkonomien  

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

Spice Girls 20 år
Alexandra Gjerpen og Jenny Dellegård deler sine beste minner fra den gangen Spice Girls dominerte hitlistene - for 20 år siden.
01:60
Publisert: