- Jeg er optimist. Det er ingenting som tilsier at Brexit vil gå ut over dialogen og samarbeidet mellom Storbritannia og Norge. Snarere tvert i mot er det ting som tilsier at vi kan styrke båndene våre, sier Sandberg til TDN Finans.

Han viser til at Storbritannia ønsker mer sjømat fra Norge, og at dette ikke endrer seg med en Brexit.

- Det er en skrikende etterspørsel etter sjømat i Storbritannia. Det ville vært merkelig at myndighetene i tok grep for å hindre folk i Storbritannia å få mer norsk sjømat, sier han.

I sitt innlegg under møtet med næringslivet om Brexit onsdag viste Sanberg til at veterinærregler og liknende knyttet til import av sjømat kan bli reforhandlet. Heller ikke dette mener han nødvendigvis trenger å være noe bekymringsverdig for Norges del.

- Dette er litt avhengig av de avtalene som blir lagt, men det ingenting som tyder på at det er uenighet mellom Storbritannia og Norge rundt slike regler. Utfordringene er bare at det kan hende vi må forhandle avtalen på nytt, sier han.

Sandberg viste i sitt innlegg til at ni at ti britiske fiskere skal ha vært for Brexit. Han tror det kan føre til mer press for høyere fiskekvoter for britiske fiskere.

- De britiske fiskerne var misfornøyd, fordi de mener Storbritannia har fått for lite av kvotene med EU. Men det har ikke noe med kvotene i Norge å gjøre, kun internt i EU. Storbritannia vil nok ønske ønske en større andel av EUs kvote enn det de har i dag, etter press av britiske fiskere. Samtidig er det vanskelig å si hva som vil skje rundt akkurat dette, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.