Sandberg leder programkomiteen i Fremskrittspartiet. Overfor Klassekampen varsler han at Frp-ideologien vil bli skjerpet i det kommende programmet. Dermed går han i motsatt retning Høyres programkomités leder Torbjørn Røe Isaksen, som har varslet at tiden for store skattekutt og tapping av oljefondet er over.

– Hvis vi gjør alt riktig, er det rom for mer skattelettelser, sier Sandberg. Forutsetningen er at det samtidig skapes nye jobber, som igjen henger sammen med oljepengebruk og investeringer i infrastruktur.

– I neste periode vil det fortsatt være behov for å bruke oljepenger på samme nivå, men de må brukes mer riktig. Det går på å skape innovasjon, vekst og nye arbeidsplasser, sier han.

Det innebærer også at «i enkeltår vil bli nødvendig» å øke oljepengebruken fra dagens nivå i neste periode, legger han til. Sandberg slår fast at noe av poenget er å markere avstand til storesøsteren i regjering:

– Vi er tydeligvis mer ambisiøse enn Høyre. Vi er mer Høyre enn Høyre, sier han.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: