Flere stortingspolitikere fra de to partiene sier seg enige med Sp-lederen, skriver Nationen. En av dem er Morten Ørsal Johansen, som er Fremskrittspartiets landbrukspolitiske talsmann.

– Det er helt klart. Alle ulver i prioriterte beiteområder skal kunne tas ut, også i perioder det ikke er husdyr på beite der, sier Johansen.

I Rendalen har det vært ulv i beiteområdene siden i vinter, og i god tid før beiteslipp søkte sauebøndene om å få skyte ulven. Miljødirektoratet avviste søknaden fordi det ikke var noe skadepotensial så lenge det ikke var beitedyr i området.

– Etter at sauer og lam ble sluppet på beite i Rendalen har vi opplevd et blodbad uten like. Samtidig er det nesten helt umulig å få tatt ut ulvene der sommerstid. Dette til tross for fellingsløyve på ulv i Rendalen under nesten hele beitsesongen – og store ressurser brukt i hele sommer til å jakte på ulvene der, sier Vedum. Han krever at forskriftene endres, slik at det blir mulig å fjerne ulven, uavhengig av om det er dyr ute på beite.

Følg markedene med DN Investor

Hør Finansredaksjonen denne uken: Delingsøkonomi er mer enn sosial dumping. Og derfor strider drosjemarkedet mot alt vi har lært på skolen.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:

Glem nettbrettet - her er nettbordet
- Slik blir mobilspillene mer sosiale, sier DNs teknologijournalist Magnus Eidem. Han sjekker ut de nyeste teknotrendene på IFA i Berlin.
01:48
Publisert: