– Etter en høst og vinter hvor vi mottok svært mange varsler hver måned, har antallet varsler nå gått noe ned. Det er positivt, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

I Rogaland, som har vært det fylket som har hatt størst oppgang i ledigheten, ble det varslet om 429 mulige oppsigelser og permitteringen i august, noe som er det laveste antallet på over to år.

– Vi kan fortsatt få måneder med økning i ledigheten framover, advarer Vågeng.

Det er kun bedrifter som planlegger å si opp eller permittere minst 10 ansatte, som må varsle Nav. Selv om en arbeidsgiver varsler om mulige oppsigelser eller permitteringer, så er det ikke sikkert at varslene resulterer i oppsigelser eller permitteringer.

Så langt i år har Nav mottatt varsel om oppsigelse for 22.000 personer og varsel om permittering for 10.000. Det er 2.400 flere personer enn i fjor på samme tid. Også i august kommer omkring halvparten av varslene fra industri, bergverk og utvinning.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert: