Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Forskning

NTNU-forsker vant Forsker Grand Prix

Doktorgradsstipendiat Sofie Snipstad ved NTNU vant lørdagens finale i Forsker Grand Prix, en konkurranse i forskningsformidling.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Snipstad sikret seg seieren med sitt innlegg om «boblende nanomedisin mot kreft» da finalen gikk av stabelen i Grieghallen i Bergen, skriver Adresseavisen.

– Jeg føler jeg virkelig har fått innsikt i det du holder på med og hvor viktig det er, sa fagdommer Marlen Ferrer, som er førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Prisvinneren jobber med å forstå hvordan nanopartikler effektivt kan leveres til kreftvev, og hvordan de påvirker kreftcellene. Dersom cellegift kapsles inn i nanopartikler, kan den gå rett til svulsten, og bivirkninger – som er et stort problem ved cellegiftbehandling – kan unngås.

Åtte forskere stilte til dyst i finalen etter å ha gått videre fra regionale finaler i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Publikum ga poeng og stemte fram vinneren sammen med en fagjury.

Forsker Grand Prix har blitt arrangert siden 201 og er en del av Forskningsdagene. Snipstads premie var et reisegavekort på 20.000 kroner.

Les også: Kan bli en økonomisk brems

Sjefanalytiker: To land har blitt mye billigere

Her er alle bilnyhetene fra Paris

 

Se DNtv:

 

Politikk og samfunn NTNU Forskning
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.