Sandberg sier til VG at han vil unngå feilen partiet gjorde i 2006 ved å ikke la talentfulle unge få en plass ved bordet. Han sier det i dag er mange talentfulle unge i partiet, og at disse er gode kandidater til å ta over for Siv Jensen i fremtiden.

– Meg blir det i hvert fall ikke. Jeg er ikke kandidat til å rykke opp fra nestleder. For tiden er det så mange unge talenter i Frp at vi ikke kan gjøre samme tabbe som vi gjorde forrige gang det var så mange gode unge i partiet, sier Sandberg.

- Akkurat varm i trøya

Han nevner at Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen også er gode forslag til partilederplassen, men er usikker på om de er klare for arbeidet.

– De har begge et kristent livsgrunnlag og er veldig familiebundne. Å være statsråd er en ting, men også å være partileder er en så arbeidskrevende jobb, at de kommer til å tenke seg om mange ganger og ha grundige familieråd, før det kan være aktuelt.

Nestlederen vil derimot ikke si om han selv er åpen for å gi fra seg plassen, men sier han håper å få fornyet tillit som fiskeriminister.

– Jeg har kommet godt i gang, men jeg har akkurat blitt varm i trøya og har så mye ugjort og så mange mål for vår fiskerinæring.

Les også: Gir mindre gass dnPlus (DN+)


Skylder på Siv Jensen dnPlus (DN+)

Siv Jensens dobbeltmoral dnPlus  (DN+)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.