VG skriver at KrF-leder Knut Arild Hareide nå sier at hans parti ikke ser for seg å støtte regjeringen uten Venstre på laget. Regjeringen trenger kun ett av disse partiene på lag.

– Slik situasjonen er nå er det ikke aktuelt for KrF å gi regjeringen flertall for budsjettet uten at også Venstre er med, sier Hareide.

Regjeringen inngikk i fjor en avtale med KrF og Venstre om å få ned klimagassutslippene i betydelig grad. I framleggingen av statsbudsjettet torsdag skulle regjeringen levere et såkalt grønt skatteskifte.

Advarer

Venstre-leder Trine Skei Grande er ikke fornøyd med forslagene i statsbudsjettet og advarer om at budsjettet ikke vil få støtte fra dem.

KrF støtter Venstre.

– Det regjeringen har foreslått er ikke godt nok. Det er ikke et grønt skatteskifte. KrF vil være konstruktive til å finne løsninger, men da må alle være villige til å forhandle. Da må regjeringen snu, sier Hareide.

Hele 13 av 18 fylkesledere i Venstre sier at de er forberedt på å felle regjeringen dersom ikke budsjettet endres. Regjeringen har derimot sagt at de ikke vil forhandle m dette fordi de allerede «har nådd en smertegrense». (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Champagnegalopp under Solberg

 
Bensinsluk er budsjettvinner dnPlus  (DN+)