Konsulentselskapet International Law and Policy Institute (ILPI) fikk 24 millioner kroner i tilskudd av UD til et prosjekt om å drive nedrustningsarbeid og forskning våren 2011, skriver VG.

Ifølge samme avis trengte imidlertid ikke UD mer enn fire dager, inkludert to helgedager, på å avgjøre tildelingen. Søknaden fra tidligere UD-direktør Gro Nystuen var innsendt 11. mars 2011, men allerede 15. mars fattet ledelsen i Seksjon for nedrustning og ikke-spredning avgjørelsen om å tildele ILPI oppdraget. Søknadsfristen for å søkte på midlene gikk ut 29. april.

– Dette er en sak vi tar svært alvorlig. Jeg ble informert om den nå i ettermiddag. Jeg har nå bedt Sentral kontrollenhet i UD om å foreta en full gjennomgang av alle forhold knyttet til denne konkrete tildelingen. Vi må få belyst de spørsmål VG reiser, sier Børge Brende til avisen onsdag kveld.

Brende vil ikke trekke noen konklusjoner nå, men sier det ikke er hverdagskost at han ber Sentral kontrollenhet gå inn i en sak. Sentral kontrollenhet mottar varslinger og behandler mistanker om økonomiske misligheter i departementet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.